Ana Sayfa İdari Birimlerimiz
Yurtlar Şube Müdürlüğü Yazdır

Şu anda Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı 8 yurt, toplam 11 bina bulunmaktadır. Bu binalardan 2 tanesi (Gümüşsuyu Kız ve Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurtları) şehir içi yerleşkesinde bulunmaktadır. 9 Bina ise (Vadi Yurtları B – C – D - E blokları, Ayazağa Kız, Zeynep Birkan Kız, Arıoğlu ve Gök Kız Öğrenci Yurtları ve Yılmaz Akdoruk Öğrenci Evi) Ayazağa Yerleşkesi’nde bulunmaktadır.

Yurtlarımızın toplam alanı 50.863 m² olup 1640'ı erkek, 450'si kız olmak üzere toplam 2090 öğrencimiz ikamet etmektedir. Yurtlarımızda diğer birimlerin aksine 24 saat yaşam ve hizmet devam etmektedir. Öğrencilerimize sunulan hizmetler kesintisiz olarak 15 idari personel, 11 teknik personel (Sıhhi tesisatçı, elektrikçi, marangoz, kaloriferci, boyacı), 130 temizlik ve resepsiyon görevlisi ile haftanın yedi günü sunulmaktadır.

Yurtlarımızdan Kimler Faydalanabilir?

Yurtlarımızda üniversitemiz lisans ve lisansüstü öğrencileri ve  üniversitemize eğitim öğretim görmek üzere gelen yabancı uyruklu öğrenciler barınmaktadır. Üniversitemiz yurtlarında barınmak üzere başvuran öğrenciler normal öğrenim süresi kadar, ara sınıflardan yurda girenler ise geri kalan öğrenim süresi kadar yurtlardan faydalanırlar. Dönem sonunda öğrenciler bir sonraki dönem kalabilmeleri için kayıt yenilemek zorundadırlar.

Yurt Ücretleri:

Yurtlarda ücret ödenerek barınılır ve bu ücret üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Yurdun fiziki yapısı ve barındırma durumuna göre farklı yurt ücreti de alınmaktadır. Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak belli bir miktar yine yurtların özelliğine göre depozito alınmaktadır. Yurt ücretleri ve detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen ilgili yurdumuza ait sayfayı ziyaret ediniz.

Oda Mefruşatları:

Yurtlarımızda konaklayan her öğrencimize standart olarak birer adet yatak, çarşaf, nevresim takımı, yastık, yastık kılıfı, pike, yorgan gibi temel malzemeler verilmektedir.

Oda Mobilyaları:

Tüm odalarımızda her öğrenci için birer adet olmak üzere; çalışma masası, kitaplık, elbise dolabı, karyola, sandalye ve bazı yurtlarımızda bir telefon cihazı standart olarak bulunmaktadır. Özel odalarımızda ise, standart malzemeye ek olarak buzdolabı, elektrikli ocak, su ısıtıcısı gibi farklı malzemeler de bulunabilmektedir.

Internet:

Odalarımızda internet ağ bağlantısı standart olarak bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından sağlanan web hizmetinden ücret ödeyerek faydalanabilmektedirler.

Telefon:

Tüm odalarımızda dâhili telefon (Ayazağa Kız Yurdu, Vadi Yurtları hariç) ve yurt girişlerinde ankesörlü telefonlar bulunmaktadır. Öğrencilerimiz dışarıdan doğrudan aranabilir. İMKB Yurtlarında ve Ayazağa Kız Yurdunda anons sistemi bulunmaktadır.

Isınma:

Yurtlarımızın tüm iç mekânları doğalgaz ile ısıtılmakta ve 24 Saat sıcak su temin edilebilmektedir.

İçme Suyu:

Tüm Yurtlarımızda öğrencilerimizin su ihtiyaçları 19 litrelik şişelerde temin edilir ve öğrencilerimizin kullanımlarına ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Çamaşır Yıkama / Kuru Temizleme Hizmetleri:

Tüm yurtlarımızda çamaşır ve kurutma makineleri ve ütü bulunmakta, ayrıca İMKB yurtlarında tüm yurtların nevresim takımları, yorganları, yastık, pike ve alezleri yıkanıp dağıtılmaktadır.

Valiz Emanet Odaları:

Yurtlarımızda, öğrencilerimizin beraberlerinde getirebilecekleri birtakım fazla eşyalarını belirli süreler için muhafaza edebilecekleri, güvenli Valiz Emanet Odaları bulunmaktadır.

Temizlik:

Tüm yurtlarımızın genel temizlikleri, ISO 9001:2000 Kalite Sistem Belgeli özel temizlik şirketleri tarafından sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.

Resepsiyon Hizmetleri:

Yurtlarımızda güvenliğin sağlanması amacı ile yurt görevlilerimiz her binada, 24 saat süresince üniversitemiz güvenliği ile işbirliği içinde görev yapmaktadır. Ayrıca, imkb yurtlarının bina girişlerine kamera sistemleri yerleştirilmiştir. Bu sistemin aşamalı olarak diğer binalarda da uygulanması için çalışmalar devam etmektedir. Yurtlar toplu yaşam yerleri olduğundan, yurt personeli sık sık toplumsal olaylarla (kavga, hırsızlık, işgal, sağlık v.b. olaylarla) karşılaşmaktadır. Binaların iç güvenliğinin sağlanması, sağlık, huzur ve disiplinin sağlanması için yurt müdürleri ve idari personeller çalışmaktadır. Bu nedenle idari personel hafta sonları, akşamları resmi tatillerde bile görev yapmaktadırlar.

Ulaşım / Ring Seferleri:

Ayazağa Yerleşkemizde hafta içi 08.00-24.00, hafta sonları ve resmi tatil günlerinde 18.00 – 24.00 saatleri arası yurtlar arasında sürekli hizmet vermekte olan Ring Servislerimiz mevcuttur. Servis araçlarımız, tüm öğrencilerimiz için ücretsizdir. Servis güzergahı, duraklar ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Hızlı Bağlantılar

Günün Yemek Menüsü

02.10.2014 Perşembe

• Arpa Şehriye Çorbası
  • Hindi Haşlama
  • Peynirli Gül Böreği
  • Üzüm
  • Etsiz Mantar Sote (Vejeteryan/Vegan)

Aylık menü, besin değerleri ve yemek içerikleri

için tıklayınız.

Yemekhane de bir gün.

Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module